jueves, 17 de enero de 2008

Cal Travé: bodega i restaurant a la Conca de Barberà
Aquest cap de setmana ens hem reunit la família, com cada any en aquestes dates, per gaudir d'una calçotada com déu mana al restaurant Cal Travé a Solivella, Conca de Barberà. Una comarca productora de vi amb noms més o menys coneguts com Milmanda i Grans Muralles a Vimbodí, prop de Poblet o Josep Foraster a Montblanc i Rendé Masdéu a L'Espluga de Francolí entre d'altres.
La particularitat d'aquest indret rau en la seva la doble condició: com a local de restauració i com a bodega de tradició familiar.
Aquesta és la historia d'una nissaga dedicada d'una banda a treballar la terra i la vinya per produir vi i d'una altre tenir cura de l'estomac amb uns plats que recullen el bo i millor de la comarca.
Com a bodega el nom de marca es SansTravé. L'Antoni Sans ens va fer visitar els seu santuari on no hi falta cap detall ni nova tecnologia a l'hora de produir els seus vins i caves.Ull de llebre, garnatxa, trepat, cabernet, sirah i merlot pels seus vins negres, criats en botes noves de roure francès i deixades envellir a la foscor del celler. I chardonnay,macabeu,parellada pel seu cava amb tres anys de maduració abans de veure la llum.
També i com a nova creació i trobem un muscat fermentat en bota i la mistela envellida, per consum propi, no comercialitzada, però marca de la casa.
Un espai on es respira originalitat i tradició. Un racó de producció artesanal amb tot el coneixement que demana avui dia la cultura del vi, però sense perdre aquell toc de pagès que li dona una particularitat pròpia.
El restaurant es troba situat al bell mig del poble i al peu de la carretera que la atravessa camí d'Andorra.El Josep Maria i el Joan Carles Sans i la M.Carme Travé tenen bona part de culpa que hi figuri l'establiment a la guia Michelin.Hi trobareu el plat típic de temporada, els calçots, produïts a Solivella, aquest any d'una qualitat excepcional :gosaria a dir 10 sobre 10. Però també hi figuren a la seva carta els cargols a la llauna, el foie, canelons i tot tipus de carns curosament presentats i servits a taula.
Un mon a part són els postres amb els bunyols de chocolata amb gelat de coco, el milfulls amb crema de la padrina o els patacons de trufa blanca amb salsa de gerds que poden amb la nostra golafreria.


Nota de cataPartida dels Jueus 2004


Negre criança cupatge: merlot, garnatxa,ull de llebre, trepat,cabernet sauvignon.Criança de 12 mesos en bóta de roure i 12 mesos en botella.
Dita així per que antigament aquestes vinyes van ser propietat d'una família jueva. Parfum d'avellana. Notes de fruita negre i una mica de romaní.
Permet una guarda de cinc anys abans d'assolir una maduració òptima.

Nota CP :8.4Sanstravé Reserva 2003

Negre CriançaCupatge: Merlot GarnatxaUll de llebre TrepatCabernet sauvignonCriança de 12 mesos en bótade roure i 12 mesos en botella.
Torrats integrats amb aromes de fruita seca.Molt més aromatic en boca sonbresurt un gust de figues ,avellanes torrades ,xocolata i encara menys evident una mica de pebre i regalessia.
Un final prou llarg i lleugerament dolç.

Nota CP :9.1


Mistela

No comercialitzat. Pances de sirah i criat en bota no menys de 12 mesos.
Molta avellana, crema catalana, cireres confitades, matolls, caramel i un gust molt llarg són els seus trets característics.

Nota CP :9.2

2 comentarios:

Oscar Gallifa dijo...

Hombre, como no se va a comer bien en este maravilloso lugar?? Dos veces he estado ahí jalando, y las dos he quedado mas convencido de que es de los mejores sitos por calidad y precio que podemos encontrar en calçots!!

El vino muy bien también, personalmente me quedo con el Reserva, muy conjuntado y afín a mis gustos.

Repetiré este año sin duda alguna! Gracias por recordármelo majo!Oscar G. (Vadebacus)

Carlos Palahí dijo...

Gracias amigo Oscar.
La verdad es que me hubiera gustado probar el blanco muscat con barrica pero la tirada se les había quedao corta y hay que esperar a que salga la nueva añada. Este blanco es criado en barrica y ha ganado algún premio.
En cuanto al restaurante sé de buena tinta que no tardarás demasiado en dejarte caer por allí.
Un saludo!